Foto: INQUAM PHOTOS

Nelu Tătaru avertizează, luna septembrie poate aduce o creștere la 2.000 cazuri noi pe zi

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a trecut în revistă factorii de risc ce pot duce la o creștere semnificativă a numărului de infectări.

Petronel Tudor 0 comentarii

09.09.2020 - 09:15

Nelu Tătaru spune că sistemul sanitar este într-o fază de oboseală, se simte suprasolicitarea cadrelor medicale, iar luna septembrie va fi una plină de provocări. Dacă situația nu este bine gestionată, ministrul Sănătății anticipează chiar și 2.000 de noi îmbolnăviri zilnice.

„Luna septembrie pentru noi este o lună de mare provocare şi de mare preocupare. Avem mai mulţi factori de risc, de la 1 septembrie s-au redeschis restaurantele și cinematografele, oamenii s-au întors din concedii și își reiau activitatea ceea ce va duce la o aglomerare a mijloacelor de transport în comun, începe noul an școlar și sunt alegeri locale la finalul lunii.”, a trecut în revistă Nelu Tătaru factorii de risc ce pot duce la o creștere a numărului de infectări.

În acest moment România s-a stabilizat la un număr de 1.000 – 1.200 noi cazuri pe zi, o evoluție în descreștere în ultimele săptămâni, cu o scădere și a numărului de bolnavi aflați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă din Spitale.

Comentarii