4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSănătateMinisterul de Interne va avea un spital nou, care va costa 1,4...

Ministerul de Interne va avea un spital nou, care va costa 1,4 miliarde de lei

Spitalul de Urgenţă “Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, care este subordonat Ministerului Afacerilor Interne (MAI), va avea un nou sediu, a cărui construire va costa circa 1,4 miliarde de lei.

O parte a acestei sume va proveni din PNRR. Premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Cătălin Predoiu, care este și ministru de Interne, precum și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au asistat, la Palatul Victoria, în ziua de 28 decembrie 2023, la ceremonia de semnare a contractului de finanțare din PNRR.

“Sunt 400 de paturi, toate digitalizate, vreo 50 de paturi pentru ATI, 10 săli de operaţie, 40 de paturi pentru internări de zi. Cu adevărat, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte şi mă bucur mult că acest lucru va porni din februarie. Termenul în PNRR este unul scurt. Sperăm că şi constructorii să facă faţă acestei provocări”, a declarat premierul Ciolacu.

Noul sediu al Spitalului “Gerota” se va construi în nordul Bucureștiului, în zona aeroporturilor Băneasa și Otopeni, acolo unde se mai află și alte obiective ale MAI (sediul Jandarmeriei Române, sediul Academiei de Poliție, etc). Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut că, deși Spitalul “Gerota” este în subordinea MAI, el funcționează ca spital de urgență, astfel că “accesul publicului este posibil fără niciun fel de discriminare la serviciile medicale oferite de aceste spitale”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă