Foto: Arhivă

Coordonatorul programului de imunizare, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat în direct

Coordonatorul programului de imunizare anti - Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat în direct, marți dimineață.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2021 - 09:31

Coordonatorul programului de imunizare anti - Covid din România, colonelul medic Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat în direct, marți dimineață.

Procedura s-a desfășurat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) din București, unde lucrează medicul Valeriu Gheorghiță.

"Știința a triumfat, avem un vaccin în cel mai scurt timp. Vaccinarea este procedura prin care putem, împreună și doar împreună, să revenim la normalitate", a declarat, la 15 minute după ce s-a vaccinat, doctorul Valeriu Gheorghiță. Cele 15 minute de așteptare au fost necesare pentru ca personalul medical să fie sigur că Valeriu Gheorghiță - la fel ca orice altă persoană care se vaccinează - nu are efecte secundare în urma vaccinării.

Centrul de vaccinare pentru Covid-19 unde a fost imunizat Valeriu Gheorghiță este amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC. În România sunt imunizate anti - Covid, în aceste zile, doar persoanele care fac parte din sistemul medical (medici, asistente, infirmiere).

Începând de luni, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 se derulează în peste 90 la sută din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge, în România, la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Comentarii