Caravana „Fii pregătit!“ a pornit la drum

Pentru al patrulea an consecutiv, caravana care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, își reia traseul prin toată țara, urmând să ajungă până la sfârșitul anului în peste 70 de localități.

Elena Marinescu 0 comentarii

19.03.2019 - 20:57

Este vorba de un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și susținut de Fundația pentru SMURD şi Fundaţia Vodafone. Astfel, în perioada martie – mai 2019, Caravana „Fii pregătit!” se va opri în București și alte 24 de localități din  9 județe ale țării. În luna martie, va ajunge în Slobozia, Fetești, Cluj-Napoca, Anina, Oravița, Sibiu și Copșa Mică.

Din 2016, anul în care a fost lansată, până acum, caravana a parcurs peste 47.000 de kilometri și a ajuns în 134 de localități din toate județele țării. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor 1.360 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență. Caravana constă în deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, în care este amenajată o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor necesare. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai IGSU. Modulul de instruire include o parte de informare teoretică și o sesiune în care paramedicii SMURD fac demonstrații practice interactive. Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pentru participarea la cursuri pot fi găsite atât pe site- ul http://fundatiapentrusmurd.ro/, cât şi în aplicaţia mobilă a Departamentului pentru Situații de Urgență, disponibilă în Apple Store și Google Play. 

 

În perioada martie-mai 2019, caravana se va opri în București și alte 24 de localități din 9 județe.

 

Comentarii