32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSănătateAsociaţia Producătorilor de Medicamente a numit un nou director executiv

Asociaţia Producătorilor de Medicamente a numit un nou director executiv

Valentina Băicuianu are o experienţă de peste 20 de ani în comunicare şi public affairs, lucrând pentru companii multinaţionale din industrii precum, băuturi răcoritoare, tutun şi produse farmaceutice.

”Valentina este absolventă a Facultăţii de Drept din Bucureşti şi a unui masterat în Comunicare şi Public Affairs la Londra”, se arată în comunicat.

Obiectivul principal al APMGR continuă să fie modificarea taxei clawback, considerată injustă, nesustenabilă şi nepredictibilă pentru producătorii de medicamente generice din România.

”Această taxă a afectat încă de acum 9 ani când a fost implementată activitatea fabricilor de medicamente generice din România, 20 în total, ducând la disponibilizarea personalului care lucra în fabrici, inclusiv impactând coeficientul de multiplicare ce este generat de către o persoană angajată în fabrică, care generează încă alte 3 slujbe în activităţile conexe, toţi furnizori români”, se arată în comunicat.

Asociaţia atrage atenţia că medicamentele accesibile sunt cele mai vulnerabile la această taxă, iar efectul taxei clawback asupra acestora este chiar dispariţia lor de pe piaţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă