20.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomesanatateAndrei Baciu anunță că o super bacterie ucigașă este pe cale de...

Andrei Baciu anunță că o super bacterie ucigașă este pe cale de a fi învinsă

Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că o superbacterie mortală este pe cale de a fi învinsă și asta datorită inteligenței artificiale.

Cercetători americani și canadieni au folosit inteligența artificială pentru a analiza o mare cantitate de date pentru a găsi compușii antibacterieni ce vor răspunde la tratamentul bacteriei.

”Ce veste extraordinară care schimbă lumea! Aflăm zilele astea că o superbacterie mortală este aproape de a fi învinsă! 💊🦠

O echipă de cercetători din SUA și Canada au folosit algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza o mare cantitate de date, compuși cu potențial antibacterian. Rezultatul? Un antibiotic puternic care poate să distrugă 𝐴𝑐𝑖𝑛𝑒𝑡𝑜𝑏𝑎𝑐𝑡𝑒𝑟 𝑏𝑎𝑢𝑚𝑎𝑛𝑛𝑖𝑖, o superbacterie care poate infecta răni și poate provoca pneumonie.

Această descoperire ne arată încă o dată cum tehnologia poate juca un rol crucial în medicină. Inteligența artificială se dovedește a fi o unealtă valoroasă în identificarea și dezvoltarea unor tratamente inovatoare. Sperăm ca acest nou antibiotic să ajungă să fie urilizat cât mai curând în practica medicală și să contribuie semnificativ la combaterea infecțiilor periculoase.

Acestea sunt realele avantaje pe care le aduce tehnologia! Din cei 6.680 de compuși, AI a reușit să identifice exact combinația care ucide bacteria în doar o oră și jumătate. Vă dați seama cât timp ar fi luat dacă toată această muncă ar fi fost făcută „manual”?

Vă îndemn să împărtășiți și voi această veste pentru a le oferi și altora speranță și încredere. În știință, tehnologie, dar și medicină!

PS: Da, așa arată o cultură de bacterii de laborator 🙂

Sursa: BBC”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

Salariul minim brut se majorează de azi la 3.300 de lei

Salariul de bază minim brut crește la 3.300 lei lunar, începând cu 1 octombrie 2023, faţă de nivelul actual de 3.000 de lei. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies