Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Wess Mitchell: Am avut ocazia să discutăm toată gama de subiecte asupra cărora lucrăm

Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, a declarat marţi, la plecarea din România, că vizita în ţara noastră i-a oferit ocazia de a discuta „toată gama de subiecte asupra cărora lucrăm”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2018 - 14:07

„M-am aflat în România pentru o întâlnire în cadrul Dialogului de Parteneriat Strategic SUA-România. Am avut, astfel, ocazia să discutăm despre ampla cooperare dintre Statele Unite şi România din multe domenii, însă în special în ce priveşte securitatea şi apărarea, cooperarea în sectorul energetic. Avem o relaţie comercială foarte robustă. Sunt mândru de strânsa prietenie şi alianţă pe care o avem cu România, de spiritul de iniţiativă demonstrat de România în plan economic, în ceea ce priveşte statul de drept, securitatea, energia şi securitatea în Marea Neagră”, a declarat Mitchell pentru News.ro.

El a explicat că a avut întâlniri cu preşedintele Klaud Iohannis, cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu vice prim-ministrul Ana Birchall şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

„Conversaţiile au fost fructuoase”, a adăugat diplomatul. „Am avut ocazia să discutăm toată gama de subiecte asupra cărora lucrăm în cadrul relaţiei bilaterale”.

În plus, a mai afirmat el, „suntem foarte mulţumiţi de angajamentul României de a-şi îndeplini partea de responsabilităţi în cadrul NATO. Este o sarcină incredibil de importantă pentru toţi membrii alianţei acum, în perioada premergătoare Summitului NATO”.

Mitchell a amintit şi de Iniţiativa celor Trei Mări şi a precizat că aşteaptă cu interes summitul din această toamnă.

Luni şi marţi, Wess Mitchell s-a întâlnit cu oficiali români şi analişti independenţi. El a plecat marţi la Zagreb, unde se va întâlni cu oficiali croaţi pentru a discuta evoluţiile din Croaţia şi din regiune, inclusiv contribuţiile Croaţiei la stabilitatea regională şi la securitatea energetică.

Pe 20 şi 21 iunie, Wess Mitchell va fi la Praga, pentru a participa la Dialogul Strategic SUA - Republica Cehă şi pentru a se întâlni cu oficiali cehi. De asemenea, va rosti un discurs la un eveniment patronat de Summit-ul European Praga.

În final, în zilele de 21 şi 22 iunie, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia va vizita Bruxelles, unde se va întâlni cu vicepremierul belgian Alexander De Croo. De asemenea, va discuta pe tema domeniilor de cooperare SUA - UE cu oficialii europeni şi va susţine un discurs la Carnegie Europe.

Wess Mitchell a preluat funcţia de asistent al Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia în octombrie 2017. Anterior, el a deşinut funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA).

Comentarii

loading...