13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăVizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă

Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă

Miniștrii PSD rămân pe prima poziție ca număr total de menționări în media din România dar cel mai mediatizat ministru este Bogdan Lucian Aurescu (PNL)

Într-un studiul prezentat de mediaTRUST, miniștrii cabinetului Ciucă sunt citați în 64.477 de materiale, astfel: echipa de miniștri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PNL și UDMR. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai cabinetului Ciucă.

PNL – Trend al mediatizării în creștere, cu 24 % față de media ultimelor 4 luni

Miniștrii PSD au înregistrat 30.644 de menţiuni dar miniștrii PNL recuperează diferențași sunt citați în 25.836 de materiale, cea mai mare vizibilitate în media din ultimele 4 luni.

UDMR au fost menționați în 7.997 materiale – presă scrisă, presă online, radio și TV, cu o ușoară creștere față de luna precedentă.

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă, online, radio și TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 noiembrie 2022, miniștrii PSD ocupă prima poziție – după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD de peste 33 ori de ori pe lună (ajungând la 556,245,779 de contacte), urmați de miniștrii PNL, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român de 23 de ori într-o lună (397,475,591 contacte). Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele UDMR de aproape 9 ori în cursul lunii noiembrie (146,800,341 contacte).

Echipele de miniștri la guvernare în presa scrisă din România

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 noiembrie 2022, un număr de 1.613 mențiuni în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, cu 47 mai multe decât în luna octombrie.

Dintre aceștia, echipa de miniștri PSD înregistrează 867 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, echipa de miniștri PNL înregistrează 669 articole iar miniștrii UDMR sunt citați în 77 de materiale în presa scrisă.

Ministrul energiei, Virgil-Daniel POPESCU este cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă în luna noiembrie, cu 159 mențiuni în presa scrisă. La polul opus, Hunor Kelemen este citat 3 materiale din presa scrisă monitorizată de mediaTRUST.  

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă