19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomePoliticăViorica Dăncilă: Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcţia de prim-ministru

Viorica Dăncilă: Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcţia de prim-ministru

Întrebată dacă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar putea îndeplini această funcţie, ea a replicat: “Categoric, da”.

Precizările au fost făcute într-o declaraţie de presă susţinută la Vaslui, unde Viorica Dăncilă a efectuat o vizită la organizaţia PSD şi a participat la reuniunea Comitetului Executiv Judeţean.

Întrebată cine ar fi premierul cu care ar face “cel mai bun tandem” în cazul în care va fi aleasă preşedinte, Dăncilă a precizat că are în vedere mai multe persoane.

“Am în vedere mai multe persoane, am în vedere o persoană care cred că s-ar descurca foarte bine şi ar fi un premier foarte bun, dar cred că acest lucru trebuie să îl discut prima dată în Comitetul Executiv Naţional. Cred cu tărie că trebuie să ieşim cu un tandem, pentru că am văzut că există atâta dezinformare, încât cine ştie ce lucruri mai apar în spaţiul public. Şi, pentru a limpezi lucrurile, cred că trebuie să ies cu o propunere de prim-ministru”, a spus ea.

Prim-ministrul a mai spus că a discutat cu liderul Pro România,Victor Ponta, doar despre un acord de susţinere, fără detalii despre configuraţia unui viitor Cabinet.

“Nu am discutat cu domnul Victor Ponta despre ministere, nu am discutat despre numărul ministerelor, nu am discutat despre intrarea sau nu la guvernare. A fost o discuţie de principiu despre un acord de susţinere. S-au punctat anumite lucruri, dar nu s-a luat nicio hotărâre. Atât domnul Ponta, cât şi eu am considerat că aceste lucruri trebuie discutate cu colegii, în forurile statutare. Deci, nu am discutat despre ministere, despre persoane. Acest lucru, dacă va fi agreat atât de Pro România, cât şi de PSD, va presupune o discuţie aplicată, în urma acestei discuţii urmând să luăm deciziile. Nu a fost o discuţie de acest mod, dar într-adevăr ne dorim ca în alegerile prezidenţiale să avem lângă noi cât mai multe partide, fie că vorbim de partide parlamentare, aşa cum este Pro România, dar şi partide neparlamentare, sindicate, patronate, toţi cei care vor să ni se alăture în această campanie”, a afirmat ea.

Cele mai citite

Intervenție haotică a poliției în cazul tânărului drogat din Capitală care a decedat. Un martor și tatăl bărbatului fac acuzații grave

Au apărut noi imagini cu Eduard, tânărul care ar fi fost grav rănit în urma intervenției polițiștilor.Bărbatul avea 30 de ani, o iubită...

Fentanil era folosit ca drog încă de pe vremea lui Ceaușescu. Ce scria presa din “Epoca de Aur” în 1986?

În anii "80, presa regimului Nicolae Ceaușescu și-a intensificat considerabil eforturile de a descrie în imagini cât mai sumbre "realitățile" occidentale, revenind practic...

Decesul lui DJ Lalla, sub semnul întrebării: ancheta bate pasul pe loc. Lacrimi și durere în familia artistei

Lacrimi și durere în sânul familiei tinerei artiste care a murit în condiții misterioase. DJ Lalla a fost condusă pe ultimul drum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies