12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă: "Categoric nu îmi dau demisia!"

Viorica Dăncilă: “Categoric nu îmi dau demisia!”

„Categoric nu îmi dau demisia. Atâta timp cât am sprijinul coaliţiei de guvernare. Declaraţia preşedintelui nu îşi avea rostul acum şi cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern. Aprecierile şi modul de exprimare al preşedintelui m-au jignit şi de aceea nu am mers azi la Cotroceni”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri seară, la România TV.

Jurnaliștii au așteptat toată ziua o reacție oficială a premierului la Guvern, dar Viorica Dăncilă a preferat să-și transmită mesajul la un post de televiziune.

Referindu-se la întâlnirea pe care ar fi urmat să o aibă astăzi cu preşedintele la Cotroceni, Dăncilă a spus că Iohannis a chemat-o „să o certe ca pe un elev”.

„Voi merge mai departe. Preşedintele nu are atribuţii în a demite un prim-ministru. (…) Dacă domnul preşedinte nu mai poate coopera cu Guvernul, acest lucru este un lucru extrem de grav (…) Eu cred că domnul preşedinte trebuie să se mai gândească”, a mai spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru. „Sunt trei luni (n.r. – de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis într-o declarație de presă susținută la Cotroceni la ora 11:00.

Reacția premierului a venit după aproape nouă ore.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă