17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăPoliticăVIDEO: Sunak reacționează la pierderile suferite de conservatorii britanici în alegeri

VIDEO: Sunak reacționează la pierderile suferite de conservatorii britanici în alegeri

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat că rezultatele alegerilor locale de până acum arată că oamenii doresc ca Partidul Conservator, aflat la guvernare, să le îndeplinească prioritățile, dar că este încă prea devreme pentru a trage concluzii ferme.

Conservatorii se confruntă cu rezultate sumbre, alegătorii pedepsind partidul său după un an de scandaluri politice, inflație galopantă.

În timp ce partidele aflate la guvernare se luptă adesea la alegerile de la jumătatea mandatului, rezultatele consiliului din Anglia vor fi cel mai mare și, posibil, ultimul test al sentimentelor alegătorilor înainte de următoarele alegeri generale, care ar trebui să aibă loc anul viitor.

Sunak a ajuns la putere în octombrie pe fondul unei crize a costului vieții, a îngrijorării crescânde cu privire la asistența medicală, a acțiunilor industriale de amploare care au perturbat serviciile publice și a entuziasmului în scădere față de decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

Laburiștii au declarat într-un comunicat că, pe baza acestor rezultate, sunt pe cale să câștige următoarele alegeri generale cu un avans de opt puncte față de conservatori.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă