19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăVasile Dîncu (PSD): Președintele Ciolacu - posibil candidat la prezidențiale. AUR ar...

Vasile Dîncu (PSD): Președintele Ciolacu – posibil candidat la prezidențiale. AUR ar fi principalul rival al PSD

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, este în anul 2024 în poziția de candidat la alegerile prezidențiale din România, chiar dacă PSD nu a decis oficial acest lucru.

Această precizare a făcut-o senatorul PSD Vasile Dîncu, la data de 3 martie 2024, într-o emisiune la postul Digi24. Întrebat despre o eventuală susținere, de către PSD, a candidaturii lui Mircea Geoană, senatorul Dîncu a răspuns că “nu am discutat despre posibilitatea de a aduce un candidat independent”.

Amintim că și liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunțase că PSD nu va susține niciodată un candidat independent pentru funcția de președinte al României. Ciolacu dezmințea, astfel, o declarație a lui Geoană, care dezvăluia că mai mulți lideri PSD, inclusiv Ciolacu, i-ar fi propus să-l sustină.

Pe de altă parte, Vasile Dîncu, de profesie sociolog, a estimat că principalul rival politic al PSD, în anul electoral 2024, ar fi partidul AUR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă