18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăValoarea normei pentru bolnavi se va dubla, anunță Ciolacu

Valoarea normei pentru bolnavi se va dubla, anunță Ciolacu

Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla. Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament, a anunțat Marcel Ciolacu. Astfel noua sumă alocată va fi de 22 de lei.

„Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla. Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament.

Este o măsură de bun-simț, având în vedere contextul economic, pe care o vom adopta foarte repede în Parlament.

În guvernarea PSD am deschis din nou spitalele pentru pacienții cronici, dar era nevoie și de îmbunătățirea urgentă a hranei pe care oamenii o primesc pe perioada internării.

Toate celelalte norme speciale de hrană, cum sunt cele pentru bolnavii care trebuie să urmeze un anumit regim în funcție de boală, se vor dubla în mod corespunzător”, a transmis Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată ca urmare a semnalului de alarmă tras de mai mulți manageri de spitale care s-au plâns că de 11 lei nu pot asigura 3 mese pe zi unui bolnav, care are nevoie de mâncare de calitate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă