Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR salută apelul referitor la modificarea legislaţiei penale

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat, joi, că salută apelul referitor la modificarea legislaţiei penale din România care a fost transmis de statele partenere.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2018 - 13:40

"Uniunea Salvaţi România salută apelul lansat într-un comunicat oficial de reprezentanţii Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei Norvegiei, Suediei şi Statelor Unite ale Americii cu privire la necesitatea de a continua lupta anticorupţie din România şi de a reexamina schimbările la Codul penal şi la Codul de procedură penală", se arată într-un comunicat al USR transmis AGERPRES.

USR consideră că acţiunile PSD-ALDE reprezintă "un imens pas înapoi în ce priveşte lupta anticorupţie, în lupta împotriva infracţionalităţii de orice fel", dar şi "un atac împotriva democraţiei şi a statului de drept în România".

"Uniunea Salvaţi România răspunde la apelul declaraţiei privind sprijinul experţilor juridici internaţionali şi anunţă că este pregătită să lucreze împreună cu aceştia pentru identificarea unei soluţii la criza prin care trece statul român sub conducerea PSD-ALDE", se mai menţionează în comunicat.

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, consideră că apelul statelor partenere demonstrează că acestea nu abandonează România.

"Ceea ce vor să facă Liviu Dragnea şi majoritatea PSD-ALDE în aceste zile ne îndepărtează nu doar de statul de drept şi de lupta anticorupţie, dar şi de valorile democratice europene şi euroatlantice. Este absolut incredibil cât de mult ne costă încercările disperate ale majorităţii parlamentare şi ale Guvernului de a scăpa infractorii de răspunderea penală. Aliaţii noştri nu abandonează România în mâinile lui Liviu Dragnea. Nici USR nu o va face", a declarat Barna, conform comunicatului.

Joi, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a transmis că "importante ţări partenere" fac apel la România să ia în considerare "potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală". SUA susţin această poziţie alături de Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia.

Comentarii

loading...