9.5 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomePoliticăUSR discută cu PNL şi PMP evitarea suspendării președintelui

USR discută cu PNL şi PMP evitarea suspendării președintelui

“Lui Dragnea îi e frică de popor. USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregăteşte o mutare neconstitutuţională şi abuzivă: suspendarea preşedintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României şi pentru a distruge instituţiile care-i mai rezistă”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

El spune că va discuta cu partidele din opoziţie pentru a găsi o strategie prin care PSD să nu îl poată suspenda pe preşedinte şi să îi confingă pe aliaţii Coaliţiei să nu intre ăn joc.

“Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziţie, PNL şi PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituţional şi nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliaţii PSD – ALDE, UDMR şi grupul minorităţilor- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor şi care va arunca România în haos şi dezbinare”, a mai spus Barna.

El se întreabă dacă preşedintele este suspendat ori de câte ori nu îi convine ceva lui Liviu Dragnea şi susţine că organizarea referendumului după suspendarea preşedintelui este imperativă. Barna afirmă şi că lierului social-democraţilor îi este frică să organizeze un referendum pentru demitere.

“Nu e posibil ca majoritatea parlamentară să abuzeze în halul ăsta de putere. Unde vom ajunge? Atunci când lui Dragnea nu-i convine ceva, îl suspendăm pe preşedinte din trei în trei luni? Constituţia ne spune foarte clar că organizarea referendumului după suspendarea preşedintelui este imperativă. Dar Dragnea şi tandemul odios Iordache&Nicolicea sunt pregătiţi să calce în picioare Constituţia şi să o batjocorească pentru că lui Liviu Dragnea îi e frică de să meargă până la referendumul de demitere a preşedintelui. Pentru că-l va pierde”, a mai spus acesta.

Acesta mai susţine că “românii nu vor alege niciodată un penal preşedintelui României. Şi ştie la fel de bine că dacă încearcă să fraudeze voinţa poporului, aşa cum a mai făcut-o în 2012, va răspunde în faţa Justiţiei”.

Cele mai citite

Despăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă