8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR depune moțiune contra ministrului Mediului pe motiv că ar proteja mafia...

USR depune moțiune contra ministrului Mediului pe motiv că ar proteja mafia lemnului

USR susține că ministrul Tanczos Barna ar proteja mafia lemnului și, din acest motiv, va depune o moțiune împotriva lui.

Anunțul despre viitoarea moțiune contra ministrului Mediului l-a făcut președintele USR, Cătălin Drulă.

“Vedem că această guvernare PSD – PNL – UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului, iar domnul Tanczos Barna a executat în cel mai evident stil mafiot un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara, care a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului. A fost demis. Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare sa fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat Cătălin Drulă.

Amintim că fostul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, provenea din USR. El avea rang de secretar de stat. Comisarul general Berceanu a fost demis de premierul Cîțu (PNL) în septembrie 2021, după ce USR a ieșit de la guvernare.

Octavian Berceanu spunea că, doar sub conducerea lui, comisarii de mediu au fost feriți de presiuni politice.

„Sunt nişte oameni, nişte comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. Au trebuit să ia decizii de control sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total. Din 20.000 de controale care au fost făcute în cele şase luni în care am fost la Garda de Mediu, nu a existat nicio intervenţie politică din partea mea care să se răsfrângă peste comisari şi în deciziile lor. De aceea au apărut şi rezultatele extraordinar de bune”, declara Octavian Berceanu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă