USR avertizează: Ne facem de rușine!

USR le cere liderilor coaliţiei PSD-ALDE să dea curs apelului celor şapte ambasade europene, care au emis un comunicat comun cu privire la modificarea legilor justiţiei, avertizând că România va fi ruşinea Europei, dacă aceştia ignoră apelul ambasadelor.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.12.2017 - 19:41

„USR somează liderii coaliţiei PSD-ALDE să dea curs apelului celor şapte ambasade europene, partenere ale României, care au emis, ieri, un comunicat comun cu privire la modificarea legilor justiţiei. USR avertizează că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor îndepărta România de Franţa şi Germania dacă ignoră acest apel de transparenţă. Consecinţele vor fi pierderea credibilităţii în faţa partenerilor externi şi îndepărtarea de zona euro şi de spaţiul Schengen”, potrivit unui comunicat de presă remis vineri.

Deputatul USR Matei Dobrovie susţine că Guvernarea PSD-ALDE nu va scoate România din Uniunea Europeană, dar că după derapajele Poloniei şi Ungariei, Comisia Europeană nu va mai fi la fel de indulgentă ca până acum cu statele care nu respect deciziile şi valorile europene.

”Guvernarea PSD-ALDE nu va putea să scoată România din UE, dar după derapajele Poloniei și Ungariei, Comisia Europeană nu va mai fi la fel de indulgentă ca până acum cu statele care nu respectă deciziile și valorile europene, astfel încât riscăm tăieri de fonduri sau chiar opțiunea nucleară de suspendare a dreptului de vot. România va fi rușinea Europei în anul în care va celebra Centenarul și riscă în 2019 să-și compromită complet potențialul de a avea o președinție a Consiliului UE măcar onorabilă”, a declarat Matei Dobrovie, membru al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaților.

„Riscăm tăieri de fonduri sau chiar opţiunea nucleară de suspendare a dreptului de vot. România va fi ruşinea Europei în anul în care va celebra Centenarul şi riscă în 2019 să-şi compromită complet potenţialul de a avea o preşedinţie a Consiliului UE măcar onorabilă”, a precizat Dobrovie, potrivit documentului citat.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei au solicitat, joi, într-un comunicat, ca factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

Comentarii