Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR a sesizat CCR în legătură cu modificările aduse Codului administrativ

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că a sesizat CCR cu privire la modificările aduse Codului administrativ, printre articolele criticate afându-se pensiile speciale şi excluderea concursului de angajare în consiliile locale.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2018 - 18:33

"Am reuşit acum câteva minute să depunem constaţia la CCR împotriva Codului administrativ, ceea ce este foarte bine. Este un cod care duce România înapoi în feudalism şi ne bucurăm că apelul nostru a avut efect şi am reuşit să strângem cele 50 de semnături necesare", a declarat Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că parlamentarii partidului, alături de cei din PNL, PMP, critică, în primul rând ”chestiunea pensiilor speciale”.

”Chestiunea pensiilor speciale a fost deja respinsă şi suntem foarte optimişti aupra rezultatului pe care îl vom avea. Pensiile speciale au fost deja respinse de doua ori prin alte decizii de către CCR şi faptul că au fost reintroduse în acest cod administrativ într-o încercare a PSD de impune această modificare este clar un element de neconstituţionalitate. Mai este acolo un element legat de componenţa membrilor Consiliilor locale, care în forma aceasta a codului pare că dacă toţi îşi dau demisia vor fi înlocuiţi fără să se organizeze alegeri, ceea ce pentru noi este în afara constituţiei”, a adăugat Barna.

Acesta a menţionat că sesizarea la CCR a proiectului de lege pentru modificarea codului administrativ a fost semnată de 50 de parlamentari “neafiliaţi, din PMP, dar şi din PNL”.

Camera Deputaţilor a adoptat luni proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Comentarii

loading...