10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR a sesizat CCR în legătură cu modificările aduse Codului administrativ

USR a sesizat CCR în legătură cu modificările aduse Codului administrativ

“Am reuşit acum câteva minute să depunem constaţia la CCR împotriva Codului administrativ, ceea ce este foarte bine. Este un cod care duce România înapoi în feudalism şi ne bucurăm că apelul nostru a avut efect şi am reuşit să strângem cele 50 de semnături necesare”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că parlamentarii partidului, alături de cei din PNL, PMP, critică, în primul rând ”chestiunea pensiilor speciale”.

”Chestiunea pensiilor speciale a fost deja respinsă şi suntem foarte optimişti aupra rezultatului pe care îl vom avea. Pensiile speciale au fost deja respinse de doua ori prin alte decizii de către CCR şi faptul că au fost reintroduse în acest cod administrativ într-o încercare a PSD de impune această modificare este clar un element de neconstituţionalitate. Mai este acolo un element legat de componenţa membrilor Consiliilor locale, care în forma aceasta a codului pare că dacă toţi îşi dau demisia vor fi înlocuiţi fără să se organizeze alegeri, ceea ce pentru noi este în afara constituţiei”, a adăugat Barna.

Acesta a menţionat că sesizarea la CCR a proiectului de lege pentru modificarea codului administrativ a fost semnată de 50 de parlamentari “neafiliaţi, din PMP, dar şi din PNL”.

Camera Deputaţilor a adoptat luni proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă