Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Șeful Consiliului European: Nu ne mai permitem ca libertatea să fie echivalentă cu haosul

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a explicat, în cuvântul adresat în plenara congresului PPE de la Madrid, că este necesară restabilirea securității la frontierele Europei, referindu-se la criza imigranților.

Share

Laurentiu Mihu 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2015 - 18:26

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a explicat, în cuvântul adresat în plenara congresului PPE de la Madrid, că este necesară restabilirea securității la frontierele Europei, referindu-se la criza imigranților. 

Citește și: CORESPONDENŢĂ DE LA MADRID. Sarkozy: Este nevoie de un nou Schengen. A negocia cu Turcia nu înseamnă a ceda șantajului

Principalele declarații ale lui Tusk: 

*Nu ne mai permitem ca libertatea să fie echivalentă cu haosul. (Cu referire la ceea ce se întâmplă la frontierele externe ale Europei).

*Restabilirea securității la frontierele externe este cea mai importantă sarcina.

*Dacă vrei să îi ajuți pe alții trebuie sa fii în stare să te ajuți pe tine și pe cei apropiați.  Avem nevoie de un hibrid rațional între deschidere și securitate.

*Când am pierdut capacitatea de a ne securiza frontierele, deschiderea noastră nu a mai fost o alegere rațională, ci semnul slăbiciunii.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...