Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CORESPONDENŢĂ DE LA MADRID. Sarkozy: Este nevoie de un nou Schengen. A negocia cu Turcia nu înseamnă a ceda șantajului

În cuvântul adresat la plenara congresului PPE de la Madrid, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a caracterizat actuala criza migrației drept una fără precedent în istoria continentului european, iar o acțiune eficientă pentru a gestiona obligă Uniunea Europeană la reforme profunde, inclusiv cea a acordului Schengen.

Share

Laurentiu Mihu 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2015 - 18:31

În cuvântul adresat la plenara congresului PPE de la Madrid, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a caracterizat actuala criza migrației drept una fără precedent în istoria continentului european, iar o acțiune eficientă pentru a gestiona obligă Uniunea Europeană la reforme profunde, inclusiv cea a acordului Schengen. Adresandu-se în mod special presedintelui Comisiei, Jean Claude Junker, și cancelarului german Angela Merkel, Sarkozy a atenționat că, indiferent de provocările pe care le are în față,  Europa nu trebuie să își piardă identitatea.

Iată mai jos principalele linii ale intervenției lui Nicolas Sarkozy.
*Europa nu poate răspunde problemei migrației cu actualul instrument Schengen, este nevoie de unul nou.
*Este nevoie de solidaritate, dar nu putem fi solidari dacă criteriile nu sunt aceleași pentru toți.
*Nu putem renunța la identitatea noastră,  nici la limbile europene.
*Nimeni nu poate spune că Europa se poate lărgi fără să își adapteze mecanismele.
*Bineînțeles că vrem să discutăm cu Turcia, dar a negocia cu Turcia nu înseamnă să cedăm șantajului. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...