12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăUDMR: Dezaprobăm ferm orice reducere a alocărilor guvernamentale

UDMR: Dezaprobăm ferm orice reducere a alocărilor guvernamentale

Reprezentanţii UDMR ”Dezaprobăm ferm orice reducere a alocărilor guvernamentale pentru serviciile sociale disimulat în declinarea responsabilităţii asupra autorităţilor locale”, potrivit news.ro.

 ,,Susţinerea financiară din bugetul central a serviciilor sociale transferate în competenţa administraţiilor locale s-a agravat de la an la an în timpul ultimelor guvernări. Sustragerea treptată de la îndeplinirea obligaţiilor legale de finanţare, tergiversarea actualizării standardelor de cost, precum diminuarea cofinanţării din bugetul central, periclitează siguranţa şi sănătatea grupurilor sociale cele mai vulnerabile în contextul epidemiei. Dezaprobăm ferm orice reducere a alocărilor guvernamentale pentru serviciile sociale disimulat în declinarea responsabilităţii asupra autorităţilor locale”, a transmis UDMR.

Potrivit formaţiunii, ”în timp ce din bugetul de stat din 2019 au lipsit cu desăvârşire cotele defalcate din TVA pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului, a centrelor pentru persoane cu handicap, şi asistenţilor personali, în bugetul anului 2020 au rămas neacoperite două treimi din cheltuielile de funcţionare a serviciilor sociale susmenţionate”.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă