14.8 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăTurcan: Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final

Turcan: Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final

„Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final. Premierul este obligat să vină de urgenţă în Parlament pentru validare! CCR a dat astăzi scris, negru pe alb, ceea ce opoziţia a solicitat, încă din ziua când PSD a rămas singur la guvernare. În momentul în care şi-a schimbat configuraţia politică, Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie supus votului de validare în Parlament. Este singura cale posibilă, alta nu există”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan spune că Viorica Dăncilă a prelungit voit această criză, prin tot felul de tertipuri, doar pentru a mai sta, măcar un pic, la putere.

„În realitate, este vorba de un Executiv fără susţinere în Parlament, un Guvern fără legitimitate care trebuie să plece cât mai curând posibil! PNL, împreună cu celelalte partide de opoziţie, şi-a asumat drept obiectiv politic principal debarcarea acestui guvern nociv pentru ţară. Din acest motiv, în zilele următoare, vom finaliza demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură”, mai declară Turcan.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, în urma deciziei CCR, să semneze de îndată decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi „să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul este obligat să meargă în faţa Parlamentului pentru votul de încredere, iar blocajele privind revocările şi numirea interimarilor sunt generate de refuzul premierului de a merge în Parlament. Preşedintele Iohannis a spus că, în ceea ce priveşte deciziile care îl privesc pe el, va hotărî după publicarea motivării CCR şi analiza acesteia.

Cele mai citite

Naționala de fotbal feminin a României are un nou selecționer. Cine i-a luat locul lui Cristian Dulca

Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea de comun acord a colaborarării cu Cristian Dulca, selecționerul naționalei de fotbal feminin a României în ultimii...

Rusia – Ucraina, ziua 732. Chestiunea apartenenței peninsulei Crimeea este tranșată, este a Rusiei, susține Lavrov

Chestiunea apartenenței peninsulei Crimeea este definitiv închisă, ea este a Rusiei, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Ministrul Lavrov a făcut această...

Uniunea Europeană anunță un pachet de ajutor de 7,3 miliarde de euro pentru Egipt

Uniunea Europeană anunță un pachet de ajutor de 7,3 miliarde de euro pentru Egipt, care se confruntă cu probleme de lichidități, pe fondul îngrijorărilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă