Tudose s-a răzgândit și s-ar putea să-l dea afară pe șeful Poliției Române

După ce a anunțat, în ședința de Guvern, că Despescu nu va fi demis, Tudose spune că e posibil să-l demită pe acesta. Premierul a negat că e prieten cu Despescu și a spus că nu înțelege cum, de când e șef la Poliție, nu a aflat de polițistul care ar mai fi avut abateri.

Iulian Budușan 0 comentarii

10.01.2018 - 21:59

Premierul Mihai Tudose a anunţat, miercuri, că i-a cerut şefului IGPR, Bogdan Despescu, ca într-o săptămână să îi prezinte măsurile luate pentru remedierea situaţiei de la nivelul Poliţiei Române, după cazul polițistului-pedofil. După ce a anunțat, în ședința de Guvern, că Despescu nu va fi demis, Tudose anunță că e posibil să-l demită pe acesta.

Premierul a negat că ar avea vreo prietenie cu Despescu și a spus că nu înțelege cum de când e șef la Poliție nu a aflat de polițtistul care ar mai fi violat și alți copii, dar și femei.

”Am solicitat, de luni dimineață raportul oficial, care mi-a fost dat azi de dimineață. Lucrurile sunt complicate. I-am solicitat domnului Despescu ca, în maxim o săptămână, să vină cu două rapoarte: să prezinte vinovații, începând cu colegii care nu l-au recunoscut pe făptuitor, și până la șefii ierarhici. Ăștia trebuiau primii dați afară.

Nu am zis că refuz demiterea șefului Poliției, dar, hai, întâi să vedem cu ce vine.

Nu poți să-l acuzi pe șeful poliției că la secția nu știu care un agent are nu știu ce dosar care a fost ținut sub preș de colegii lui. I-am cerut ca cei care au știut să se ducă pe la niște procurori. Nu sunt prieten cu Despescu, e de pe vremea lui Cioloș. După un an și ceva trebuia să știe și el ceva. L-am întrebat dacă a picat cineva acele teste. Nu le-a picat nimeni. O să fac publică ancheta făcută de șeful Poliției Române. Dacă șeful Poliției spune că nu a fost informat, poate cei de la secția de poliție nu au spus nimic și ei trebuie deferiți justiției. Dacă a fost informat, se duce cu ei. Mi-a spus că nu știa de cazul din 2016.”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

De demitere pare să scape șeful de la Omoruri, căruia Carmen Dan îi ceruse demiterea. Este vorba despre Radu Gavriș, care primește laude de la premier.

 ”Demiterea șefului de la Omoruri nu mi se pare potrivită. Omul nu are AN-uri (n.r. cazuri cu autor neidentificat). De ce nu a plecat consilierul ministrului, care a fost șapte ani coleg de tură cu făptuitorul?”, a adăugat Tudose.

Comentarii