Foto Arhiva

Tudorel Toader, somat de ANP după explicaţiile legate de evacuarea unor deţinuţi

Federaţia Sindicatelor ANP îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să prezinte acte care arată că penitenciarul Iaşi, Corpul A, e pe lista de reparaţii capitale pentru 2018.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2018 - 11:15

Precizarea vine după ce ministrul a scris pe Facebook că cei 450 deţinuţi nu au fost evacuaţi în regim de urgenţă, potrivit Mediafax.

"Ministrul Toader postează pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iaşi, precizând că nu este vorba despre o evacuare de urgenţă a celor peste 450 de deţinuti, deşi clădirea este un pericol pentru "siguranţa vieţii" încă din februarie 2017, iar dânsul a fost informat personal despre asta în august 2017. În acest context, cunoscut fiind faptul că Tudorel Toader are neplăcutul obicei de a dezinforma, îl somăm public să prezinte documentele care demonstrează că pe lista de reparaţii capitale pentru anul 2018 se afla şi Corpul A al Penitenciarului Iaşi, corespondenţa la care domnia sa face referire nefiind relevantă raportat la gravitatea situaţiei", transmite FSANP.

"Considerăm extrem de grav faptul că la 6 luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunoştinţă despre faptul că o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru "siguranţa vieţii" nu a dispus dezafectarea acesteia. Faptul că, în prezent, încă mai sunt 86 de deţinuti şi personalul care lucrează cu aceştia în acea clădire este o dovadă de extrema iresponsabilitate", precizează Federaţia.

Reacţia FSANP vine după ce Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că mutarea câtorva sute de deţinuţi de la închisoarea din Iaşi la alte unităţi face parte dintr-un plan de redistribuire, la respectivul penitenciar urmând să fie făcute lucrări de modernizare.

Comentarii