Traian Băsescu: Ministerul Finanțelor este "cap de filă" în cele cinci hotărâri ale CSAT

Traian Băsescu a declarat că Ministerul Finanţelor Publice este „cap de filă” în cele cinci hotărâri CSAT, afirmând că nu CSAT a cerut să se facă protocoale şi că judecătorii care „lăcrimează de grija democraţiei” pot să emită o hotărâre de desecretizare.

Iulian Budușan 0 comentarii

13.03.2018 - 10:23

Eu ştiu foarte bine conţinutul celor cinci hotărâri CSAT. Şi vor avea mari surprize în a constata că ventilează o mare minciună, cum CSAT i-a pus să facă protocoale. (Cine i-a pus să facă protocoale-n.r.) este altă socoteală. A fost cap de filă nimeni altcineva decât Ministerul de Finanţe în toate hotărârile. Nu există cap de filă în care să fie SRI, Parchetul. Prima dată când CSAT a cerut să informeze despre evaziunea fiscală şi SRI este abia în 2010 şi în 2012 această responasbilitate s-a mutat de la CSAT şi la Guvern şi eu pot să dovedesc lucrul acesta. (...)", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la TVR 1.

Traian Băsescu a afirmat că judecătorii pot emite o hotărâre judecătoarească de desecretizare a protocoalelor dintre SRI şi alte instituţii.

"Ceea ce mi se pare cheie în funcţionarea instituţiilor în ultimii ani este desecretizarea protocoalelor să ştim în ce parametri au lucrat. (...) Domnii judecători care ies şi lăcrimează de grija democraţiei la televizor cu prima ocazie emit o hotărâre judecătorească de desercretizare a protocoalelor. Eu aş fi curios să văd desecretizat protocolul dintre ÎCCJ şi DNA prin care actuala preşedintă a ÎCCJ, doamna Tarcea, s-a angajat alături de DNA la lupta împotriva corupţiei", a spus Băsescu.

 
 

Comentarii