26.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăPoliticăPersoanele care se vaccinează primesc tichete de masă de 100 lei

Persoanele care se vaccinează primesc tichete de masă de 100 lei

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat, luni, la finalul şedinţei de guvern, că a fost adoptată ordonanţa care prevede tichete de masă pentru persoanele care se imunizează anti-COVID, precum şi organizarea Loteriei de vaccinare.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul a precizat că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.

Tichetele vor fi nenominale în momentul tipăririi, iar numele beneficiarului va fi completat la nivelul centrului de vaccinare.

De la momentul de la care ordonanţa este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Asta înseamnă cu a doua doză de Pfizer sau Moderna sau cu prima şi singura doză de Johnson &Johnson.

Ei vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile la centrul de vaccinare. Guvernul va grăbi procedurile legale şi de achiziţie astfel încât tichetele să fie disponibile cât mai repede.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare. Ea constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă. Ministrul a declarat că loteriile vor fi organizate în perioada octombrie-decembrie 2021.

Potrivit ministrului, prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare în cazul certificatelor antigen la 48 de ore. În cazul certificatelor de testare PCR, termenul de valabilitate se menţine la 72 de ore.

În discuţiile avute cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în procesul de testare obligatorie pe bani proprii sau din fondul de sporuri ar putea fi incluşi angajaţii centrelor rezidenţiale, ai sistemului de urgenţă şi pompierii nevaccinaţi anti-COVID-19.

Cele mai citite

Trump nu mai poate fi oprit

L-au acuzat de relele pământului! I-au creat identitatea de Nomak, monstrul din filmul lui Guillermo del Toro, care-și devoră semenii, sfântă imbecilitate. Au inventat...
Ultima oră
Pe aceeași temă