7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăSurse: Orban își dă demisia din fruntea Guvernului. Premier interimar ar putea...

Surse: Orban își dă demisia din fruntea Guvernului. Premier interimar ar putea fi Raluca Turcan

Ludovic Orban își va “depune mandatul” din funcția de prim-ministru, ca urmare a rezultatului slab înregistrat de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, afirmă surse guvernamentale. 

Depunerea mandatului, adică, practic, demisia din fruntea Guvernului, va fi anunțată oficial în seara zilei de luni, 7 decembrie 2020. Premierul Orban se află deja la sediul Guvernului iar în cursul zilei de luni, 6 decembrie, a avut o întrevedere cu președintele Iohannis.

După demisia lui Orban, în mod provizoriu, conducerea Executivului ar urma să fie asigurată de Raluca Turcan, care în prezent este vicepremier. Acest interimat ar fi oricum de scurtă durată, până ce președintele Iohannis se va consulta cu partidele parlamentare și, în urma acestor consultări, va desemna un nou prim-ministru.

La rândul lui, premierul desemnat de șeful statului va avea la dispoziție zece zile pentru a forma lista miniștrilor pe care îi propune în viitorul Guvern.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

George Simion, la conferința liderilor conservatori, la Washington: “Să facem România Mare, nu doar America”

Deputatul George Simion a participat, la Washington, la o conferință internațională a liderilor conservatori, de unde a transmis un mesaj în limba română: "Să...

Cartelul mafiot din Buzău – DOSARUL DEZVOLTĂRII

Investigația noastră pătrunde într-un județ al României unde corupția și rețelele mafiote au înflorit mai puternic decât în oricare alt colț al țării....
00:01:07

Șeful ONU: Consiliul de Securitate subminat de blocajul din Gaza și Ucraina

Șeful Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a deplâns luni (26 februarie) modul în care Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să reacționeze în...
Ultima oră
Pe aceeași temă