19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăStelian Ion, deputat USR, vrea să candideze la Primăria Constanța

Stelian Ion, deputat USR, vrea să candideze la Primăria Constanța

„Îmi anunț oficial intenția de a candida pentru funcția de primar al Municipiului Constanța. În acest scop, m-am înscris n campania internă a USR Constanța pentru desemnarea candidatului pentru funcția de primar. Sunt mai hotărât ca oricând să smulg Constanța din ghearele hidrei pesediste care a sufocat și a ținut în loc orașul acesta zeci de ani de-a rândul. Avem șansa istorică de a salva acest oraș și de a-i reda strălucirea.”, a declarat Stelian Ion.
Acesta explică și de ce a luat decizia.

 
„De ce Constanța? Pentru că este orașul în care m-am născut, am crescut, am învățat, am muncit și mi-am întemeiat familia. Constanța este casa mea. Acest oraș mi-a oferit cele mai frumoase clipe, de el mă leagă cele mai frumoase amintiri. Din păcate, dintr-un oraș înfloritor, Constanța a ajuns o ruină, iar imaginea Cazinoului a devenit simbolul hoției și al incompetenței cu care PSD-ul a administrat acest oraș atâta amar de vreme.

Pentru că este orașul în care m-am născut, am crescut, am învățat, am muncit și mi-am întemeiat familia. Constanța este casa mea. Acest oraș mi-a oferit cele mai frumoase clipe, de el mă leagă cele mai frumoase amintiri. Din păcate, dintr-un oraș înfloritor, Constanța a ajuns o ruină, iar imaginea Cazinoului a devenit simbolul hoției și al incompetenței cu care PSD-ul a administrat acest oraș atâta amar de vreme.

De ce primar? Nu este o funcție la care am visat, la fel cum nu a fost nici funcția de deputat, dar este singura șansă de a salva acest oraș. Am intrat în USR în 2016, în momentul în care am conștientizat că procesele pe care le-am câștigat împotriva abuzurilor primăriei, protestele pe care le-am organizat pentru salvarea ultimelor spații verzi din oraș, demersurile civice pe care le-am făcut alături de colegii din Asociația Verde Urban nu erau de ajuns. Abuzurile acestea au continuat și continuă și acum, iar singura cale eficientă de a le curma este cea politică, prin preluarea administrării acestui oraș.”
Stelian Ion crede că este singurul care poate învinge PSD și cheamă alături de el și forțele de opoziție.

„Am evaluat atent șansele unei astfel de candidaturi și cred că sunt singurul care pot învige PSD-ul creat de Mazăre și Nicușor Constantinescu, preluat apoi de Făgădău și Felix Stroe. Ei știu lucrul ăsta și se tem. Făgădău montează de zor stălpișori prin oraș și își biciuiește argații, Felix Stroe își instruiește securiștii să mă atace dacă mă înscriu în cursă. Ei, bine, m-am înscris.

Un candidat unic din partea opoziției la Constanța ar spulbera gașca pesedistă. Acest lucru este valabil în multe municipii din țară, inclusiv în București. De aceea, îi chem alături de mine pe toți cei care își doresc binele Constanței! Haideți să nu ne încurcăm în socoteli mărunte și să nu irosim șansa asta!

Am dus timp de trei ani de zile o luptă crâncenă în Parlament cu Nicolicea și Iordache. Nu i-am slăbit o clipă, nu i-am lăsat să-și facă de cap. Din 2020 vor fi îndreptate legile justiției, se va trece la o etapă de reconstrucție din temelie a societății noastre. Am lucrat împreună cu colegii juriști din USR la programul de reformă constituțională și la capitolul ”justiție” din viitorul program de guvernare. Rămân în continuare în această echipă de care mă simt atât de atașat. Voi veni cu idei de eficientizare a justiției, dar, în plus, îmi asum încă o luptă, aceea pentru Constanța.
Întotdeauna am răzbit acolo unde a fost mai greu și le-am demonstrat tuturor celor care îmi spuneau că nu se poate, că se înșală.”

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă