15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăSorin Grindeanu este ironic: „Eu am dat OUG 14”

Sorin Grindeanu este ironic: „Eu am dat OUG 14”

Sorin Grindeanu, fostul premier PSD a dat o replică ironică privitor la faptul că e respins din noul guvern din cauza infamei OUG 13. Ordonanța guvernamentală a fost dată în 2017 de Guvernul Grindeanu pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de închisoare.

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a replicat jurnaliștilor: „Vă amintesc că sunt cel care a dat OUG 14”, potrivit digi24.ro.

„Mandatul din partea Consiliului Politic Național este ca prin aceste negocieri să ajungem la soluția prin care PSD dă premier. Dacă acest mandat se schimbă în urma negocierilor, datoria noastră este să mergem în partid și să supunem dezbaterii colegilor din CPN acel mandat”, a spus Sorin Grindeanu, pe culoarele Parlamentului.

Sorin Grindeanu a continuat: „Văd că e această temă de mult, de 4-5 ani. N-a fost o secundă vorba. Am fost la toate întâlnirile care au avut și n-au avut loc. Niciodată nu s-a discutat același lucru. Vă amintesc că sunt cel care a dat OUG 14”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut, marți seară, că încă nu s-a stabilit în PSD dacă el va fi propus la funcția de premier în guvernul cu PNL și UDMR, dar că „nu exclude nimic”. „N-am avut discuții despre cine va fi premier. Nu exclud nimic în viață și niciodată nu am fost radical. Nu am luat această decizie în partid, dar s-a discutat informal”.

„Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose au fost şi miniştri şi prim-miniştri, mi-aş dori ca aceşti oameni cu expertiză să fie miniştri… nu mai avem timp, e o situaţie explozivă, nu avem timp să inventăm oameni. Paul Stănescu nu va intra la guvernare, rămâne la partid”, a precizat președintele PSD.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă