8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăSondajele pentru desemnarea candidatului comun PNL - PSD la Primăria Capitalei. Sunt...

Sondajele pentru desemnarea candidatului comun PNL – PSD la Primăria Capitalei. Sunt luați în calcul Firea, Burduja, Băluță și Lupescu

În ziua de luni, 11 martie, se vor finaliza sondajele care îi evaluează pe potențialii candidați comuni ai PNL și PSD la funcția de primar general al Capitalei.

Alegerile locale din România se vor desfășura simultan cu alegerile europarlamentare, la data de 9 iunie 2024. PNL și PSD, partidele din actuala Coaliție de guvernare, vor avea un candidat comun pentru funcția de primar general al Capitalei.

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat, într-o emisiune la Prima News, la data de 10 martie, că rezultatele sondajelor vor fi gata în ziua de 11 martie. Președintele PNL a precizat că liberalii i-au inclus în aceste sondaje pe Sebastian Burduja și pe Ionuț Lupescu. Din partea PSD, Ciucă a precizat că știe că sunt incluși în sondaj Gabriela Firea și Daniel Băluță.

După finalizarea sondajelor cu privire la acești patru candidați, liderii PNL și PSD vor decide care dintre ei va fi desemnat candidat unic. “Este o decizie pe care o vom lua în Coaliţie şi acolo vom stabili pe cine susţinem”, a explicat Nicolae Ciucă.

Din partea Opoziției, unul dintre candidații la Primăria Capitalei va fi, cu certitudine, actualul primar general, Nicușor Dan. El ar prefera să fie candidat independent (fără să intre în niciun partid) dar să fie susținut de partidele de dreapta. Nicușor Dan a avertizat că, dacă partidele de dreapta nu vor avea un candidat unic, funcția de primar general va fi câștigată de Gabriela Firea, în calitate de candidat al PSD.

Alegerile locale din România din anul 2024 vor fi comasate cu alegerile pentru Parlamentul European, adică se vor desfășura la aceeași dată, 9 iunie 2024. Comasarea s-a stabilit printr-o Ordonanță de Urgență care a fost aprobată la guvernul Ciolacu la data de 8 martie 2024. Liderii alianței Dreapta Unită au anunțat că vor contesta la CCR decizia privind comasarea alegerilor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă