20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăSenatorii intră în sesiune extraordinară pentru a aproba cererile transportatorilor

Senatorii intră în sesiune extraordinară pentru a aproba cererile transportatorilor

Senatorii vor lucra într-o sesiune extraordinară, începând din ziua de luni, 22 ianuarie 2024, pentru a discuta și aproba unele dintre revendicările transportatorilor și ale fermierilor.

Sesiunea extraordinară a fost convocată de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, acesta fiind și președinte al PNL. În privința deputaților, aceștia rămân, cel puțin deocamdată, în vacanță parlamentară.

Senatorii ar urma să discute și să voteze unele măsuri aprobate de guvernul Ciucă, drept răspuns la cererile protestatarilor. Cea mai recentă ședință de guvern a fost cea de joi, 18 ianuarie 2024.

În ziua de 22 ianuarie 2024, de la ora 10 este ședința Biroului Permanent al Senatului. În aceeași zi, 22 ianuarie, sunt programate și lucrări în comisiile permanente.

Sesiunea extraordinară a Senatului urma să coincidă cu un protest pe care-l organizau fermierii și transportatorii în fața Palatului Parlamentului. Protestul este aprobat pentru zilele de duminică, luni și marți. Dar în ziua de duminică, 21 ianuarie, în Piața Constituției a ajuns un singur tractor, adus pe un trailer. Coloana de protestatari și de utilaje a rămas lângă București, la Afumați.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă