Șeful UDMR, Kelemen Hunor, îl felicită pe naționalistul Viktor Orban pentru victoria în alegeri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, îl felicită pe premierul naționalist maghiar Viktor Orban, pentru victoria în alegerile legislative care s-au desfăşurat duminică în Ungaria.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

09.04.2018 - 08:55

”Felicitări! Bună treabă, noroc în următorii patru ani!”, este mesajul postat pe Facebook de Kelemen Hunor pentru Viktor Orban.

Premierul Viktor Orban, care se pregăteşte pentru un nou mandat de prim-ministru al Ungariei, s-a adresat alegătorilor, duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale care arată că partidul său, Fidesz, a obţinut 49,5% din voturi, şi a mulţumit pentru încrederea acordată şi celor care s-au rugat pentru partidul său.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi. Fidesz ar obţine majoritatea în Parlamentul Ungariei. Partidul lui Viktor Orban ar urma să deţină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian.

Potrivit The Guardian, Jobbik a câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii și-ar fi adjudecat 11,85%.

Comentarii