23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăSecretarul de stat Cornel Feruţă, prezent la Forumul Regional al Uniunii pentru...

Secretarul de stat Cornel Feruţă, prezent la Forumul Regional al Uniunii pentru Mediterana

Întâlnirea reprezentanţilor statelor membre ale Uniunii pentru Mediterana a avut loc în contextul aniversării a 25 de ani de la lansarea Procesului Barcelona (Procesul Euro-Med).

În intervenţia sa, secretarul de stat a exprimat sprijinul României pentru activitatea Uniunii pentru Mediterana, cu accent pe acţiunea acesteia privind dialogul politic pentru soluţionarea conflictelor regionale, dezvoltarea socio-economică durabilă, combaterea schimbărilor climatice, gestionarea migraţiei, domeniul social şi al educaţiei.

În acest context, a evidenţiat valoarea adăugată pe care implicarea UE în implementarea politicilor cuprinzătoare destinate bazinelor maritime o aduce în plan regional şi global.

Demnitarul român a evidenţiat sprijinul României pentru dezvoltarea cadrelor de cooperare în bazinele maritime adiacente Uniunii Europene precum Uniunea pentru Mediterana, Organizaţia pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră, Iniţiativa celor Trei Mari şi a subliniat importanţa schimbului de experienţe şi bune practici între aceste forme de cooperare.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă