Foto: Arhivă

Scandal în PNL. Orban e acuzat că a pierdut prefecturile din București, Cluj și Satu Mare

Membrii conducerii PNL, reuniți luni la București, au luat în discuție situația posturilor de prefecți, așa cum au fost ele negociate cu parterii din Coaliția aflată la guvernare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2021 - 12:59

Membrii conducerii PNL, reuniți luni la București, au luat în discuție situația posturilor de prefecți, așa cum au fost ele negociate cu parterii din Coaliția aflată la guvernare - USR PLUS și UDMR.

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, i-ar fi reproșat președintelui partidului, Ludovic Orban, că n-a știut să negocieze acest subiect, ceea ce a permis ca liberalii să piardă câteva dintre cele mai importante posturi de prefect. Printre cazurile concrete aduse în discuție ar fi cele de la București, Cluj și Satu Mare.

După cum se știe, postul de prefect al Capitalei a fost atribuit către USR PLUS. Copreședintele formațiunii, Dacian Cioloș, a anunțat însă că actualul prefect, Traian Berbeceanu, deși a fost numit de PNL, este posibil ca el să fie menținut în funcție de USR PLUS.

Alta este situația în județul Cluj, unde postul de prefect a revenit UDMR. Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc (PNL), a declarat public, la un post de televiziune, că este nemulțumit de această situație și a lăsat să se înțeleagă că își va prezenta nemulțumirea inclusiv în fața lui Ludovic Orban.

Comentarii