Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal cu înregistrări și insulte în PSD

Scandal cu înregistrări și insulte în PSD

Tensiunile din PSD escaladează după ce au apărut noi înregistrări cu Adrian Țuțuianu atacându-și colegii de partid. Unii lideri PSD cer sancționarea acestuia, dar alții îi iau apărarea.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2018 - 11:40

O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu a fost difuzată de România Tv, miercuri seară, liderul PSD Dâmboviţa afirmând că în discuţiile din Comitetul Executiv al PSD a avut un schimb de replici cu Lia Olguţa Vasilescu şi cu Claudiu Manda. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar dori sancționarea lui Țuțuianu, în urma apariției înregistrărilor.

În înregistrarea difuzată, Ţuţuianu afirmă că Olguţa Vasilescu ”începuse şi ea să dea lecţii”, iar el i-a replicat că face parte din categoria miniştrilor care ”au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. ” «Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii”, spune Adrian Ţuţuianu, potrivit unei înregistrări audio. Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu au dezminţit că ar fi avut loc astfel de discuţii, ministrul Muncii spunând că Ţuţuianu minte minte şi că ar trebui să le ceară scuze colegilor de partid.

De asemenea, în înregistrările difuzate miercuri seară, Ţuţuianu vorbeşte şi despre ministrul Tineterului şi Sportului, Ioana Bran: ”E o fătucă simpatică, da' nu a lucrat în viaţa ei într-o funcţie d-asta, iar săptămâna viitoare se va definitiva un proces în care şi tac-so şi frati-so, pentru evaziune fiscală, au luat în primă instanţă trei, patru ani”. Într-un alt fragment de înregistrare, Ţuţuianu vorbeşte despre Paul Stănescu: ”A spus cam aşa, în stilul lui, mai cu aritmetica aşa (...): «băi ăştia care vreţi voi cu Dragnea, luaţi-l de mână şi ieşiţi prin Bucureşti. Sau luaţi-l din mână aia de la Braşov sau de la Cluj şi ieşiţi cu el prin oraş. Şi dacă lumea vă primeşte bine, noi suntem nişte idioţi. Dacă lumea vă înjură, asta e riscul vostru». Eu cred că nu e normal să avem un lider de partid care nu poate ieşi printre oameni”.

 

Ce spun colegii de partid

Marţi seară, România Tv a prezentat o primă înregistrare audio cu Adrian Ţuţuianu, care spune că ”nicăieri în lume nu s-a pomenit” ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să o propună pentru funcţia de premier pe Sevil Shhaideh, ”un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l ştie”. Ţuţuianu mai spunea, aşa cum reiese din înregistrarea audio, că mulţi membri de partid nu au fost de acord cu această propunere, însă în final PSD s-a comportat ca un ”partid de maimuţe”. De asemenea, Ţuţuianu mai spune că schimbarea a trei premieri a fost o tragedie pentru partid, la fel cum tot o tragedie este şi calitatea Guvernului. Senatorul îl dă exemplu pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, despre care afirmă că este ”cel mai idiot ministru”. ”Este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbeşte cineva cu el”, a afirmat Țuțuianu.

 Președintele PSD, Liviu Dragnea a avertizat că subiectul va fi discutat în interiorul partidului.  „De când au început să se înregistreze unii pe alţii aşa păţesc. Cum să împărtăşesc un asemenea limbaj? Nu am venit aici să fac analiza unor înregistrări. Nu vreau să fac această analiză că nu sunt analist nici politic, nici lingvistic. Le vom discuta în partid“, a fost avertismentul lui Liviu Dragnea. Mult mai dur a fost deputatul Cătălin Rădulescu.„Nimeni nu mai are voie să se exprime public sau să-şi jignească colegii. Cine o face, nu mai are loc în partidul ăsta“, a declarat Rădulescu. În schimb, fostul premier Mihai Tudose s-a arătat înțelegător.  „Eu cred că partidul poate avea şi o soluţie mai bună pentru Ministerul Economiei“, a spus Tudose. La rândul său, șeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a susținut că Țuțuianu nu trebuie exclus sau sancționat.

Comentarii

loading...