8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăS-a descoperit Biblia lui Grindeanu

S-a descoperit Biblia lui Grindeanu

Internauții susțin că au descoperit Biblia lui Grindeanu iar o fotografie în acest sens a fost postată pe o rețea de socializare.

Fotografia a apărut pe contul de internet pe care îl administrează Raluca Prună, fost ministru al Justiției. În poză pare să fie o ediție de lux a Bibliei. Volumul din poză este îmbrăcat în piele iar pe copertă este imprimat și numele deținătorului: “Vicepremier Grindeanu Sorin Mihai”.

Raluca Prună însoțește această fotografie cu un comentariu ironic. “Am crezut ca exista numai Evanghelii apocrife, nu și Biblii apocrife. Celor care căutați cartea pierdută a premierului Grindeanu, a fost găsită și e ditamai Biblia. Cică e scrisă recent, de când e numai vicepremier și are mai mult timp pentru cercetare”, comentează Raluca Prună.

Comentariul acesteia face aluzie la o carte de matematică scrisă de Sorin Grindeanu, pe care acesta și-a trecut-o în CV. Acum câțiva ani, politicianul USR Clotilde Armand reclama faptul că respectiva carte de matematică, scrisă de Grindeanu, de fapt nu există. Cartea pe care Grindeanu spune că a scris-o se numește ”Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”.

Nu este limpede dacă imaginea Bibliei cu Grindeanu pe copertă este reală sau este doar un trucaj. Cei care au răspuns la postarea Ralucăi Prună consideră că poza este reală. Una dintre supoziții este că Biblia a fost personalizată pentru Grindeanu chiar de conducerea Bisericii Ortodoxe Române și că acest gest ar demonstra servilismul BOR față de politicienii aflați la putere. Un alt comentariu sugerează că, “azi mâine”, chipurile politicienilor de la putere vor apare pictate în Catedrala Mântuirii Neamului.

Biblia lui Grindeanu ar putea fi un volum personalizat chiar de conducerea BOR

Vicepremierul Sorin Grindeanu, care este și ministru al Transporturilor, nu a avut încă nicio reacție la această postare de pe internet.

În mod normal, pe coperta Bibliei, cartea fundamentală a creștinismului, nu apare niciun nume. În cazul Bibliei Ortodoxe, pe copertă apare și o cruce.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă