9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomePoliticăRomânia va rămâne alături de Ucraina până la câștigarea războiului, afirmă premierul...

România va rămâne alături de Ucraina până la câștigarea războiului, afirmă premierul Ciolacu

România va continua să rămână alături de Ucraina până la câștigarea războiului cu Rusia, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanții companiilor americane din România.

Întâlnirea premierului României cu reprezentanții a 22 de companii importante din domeniul ingineriei spațiale și al apărării din SUA a avut loc la data de 14 noiembrie 2023. La întâlnirea de la Palatul Victoria a participat și ambasadoarea SUA în România, Kathleen Ann Kavalec.

Prim-ministrul Ciolacu “a menționat că România va continua să rămână alături de Ucraina până la câștigarea războiului, dar și pentru a sprijini reconstrucția acestei țări, precum și de Republica Moldova, stat care va primi mai departe sprijinul țării noastre”, a anunțat un comunicat transmis de Guvernul României.

”România este între țările care au oferit cel mai puternic sprijin Ucrainei și Republicii Moldova. Vom continua să oferim acest sprijin și să rămânem un pilon de stabilitate pentru regiune și pentru întreaga Europă. Este suficient să urmărești traseul unui transport de cereale dinspre și către Ucraina pentru a înțelege rolul României. Și din acest motiv am explicat cât este de importantă apartenența României la Spațiul Schengen, inclusiv pentru a facilita rutele de transport către și dinspre Ucraina”, a declarat premierul Ciolacu.

Cu privire la România, șeful Executivului “a punctat creșterea cheltuielilor pentru apărare de la 2% din PIB la 2,5% din PIB-ul României și determinarea Guvernului de a modifica legislația în sensul susținerii proiectelor de investiții în domeniile apărării și energie”.

”România este și va rămâne o țară sigură și un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul Statelor Unite, în contextul Parteneriatului nostru Strategic, este determinant. Misiunea celor 22 de companii americane de top arată cât este de puternică colaborarea noastră și interesul sporit al investitorilor SUA de a transfera expertiză și tehnologii de ultimă generație în România”, a subliniat premierul Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă