Rejectați de PSD, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu candidează la parlamentare din partea PER

Șerban Nicolae a anunțat că a decis să candideze din nou pentru un loc în Senat din partea Partidului Ecologist Român (PER), alături de Liviu Pleșoianu.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2020 - 20:19

Cei doi și-au dat demisia din PSD, după ce pesediștii s-au delimitat de ei și de imaginea proastă pe care o aduceau partidului și nu i-au mai pus pe listele de candidaturi la alegerile din 6 decembrie. 

„Am decis să candidez pentru un nou mandat de senator. Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare. (...) Nu sunt o vedetă politică și nici soluția-miracol. Sunt un om de echipă. De aceea, alături de colegii de la P.E.R. și în echipă cu Liviu Pleșoianu, cu transparență și onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din București o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială și viață sănătoasă”, a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

El a adăugat că: „a fost cel mai greu moment din cariera mea politică. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-am înființat in 1992”.

Nicolae a mai spus că este avocat de peste 23 de ani și, „spre deosebire de alții”, are „o meserie”, deci nu a candidat niciodată la o funcție publică pentru a avea un loc de muncă. Totuși, el și-a petrecut ultimii 16 ani în Senatul României.

Șerban Nicolae a fost un apropiat al fostului senator Cătălin Voicu, condamnat la închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu. Nicolae este autorul articolului care prevede înființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

La rândul său, Liviu Pleșoianu, unul dintre susținătorii cei mai vehemenți ai lui Liviu Dragnea, spune că „PSD a fost preluat de călăi”.

"Partidul în care am intrat în 2016 este exact opusul partidului din 2020! Din acest moment, drumurile noastre se despart. Iar cine mă cunoaște știe că, dacă ajung să iau hotărârea de a pleca de undeva, nu mă mai uit niciodată înapoi. PSD a fost preluat de călăi ai oricărui principiu, de oameni din clei care se dedublează și își inventează azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltăieri. Cine acceptă așa ceva - să fie sănătos! Eu nu accept!", a afirmat Liviu Pleșoianu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook. 

Citește și: Partidele își fac pseudocurățenia pentru parlamentare  

Comentarii