11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăRealitatea Plus, sancționată după dezvăluirile făcute de Rizea

Realitatea Plus, sancționată după dezvăluirile făcute de Rizea

CNA a constatat că, prin prezentarea acuzaţiilor aduse de fostul deputat Cristian Rizea, Realitatea Plus a încălcat mai multe prevederi din Legea audiovizualului.

Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins o serie de emisiuni difuzate în perioada 13 octombrie – 18 noiembrie, printre acestea fiind şi mai multe ediţii ale emisiunii “Culisele Statului Paralel”.

Decizia Consiliului, propusă de Radu Herjeu, membru CNA, a fost votată în unanimitate, după mai multe ore de vizionări şi audieri.

Dorina Rusu, membru al CNA, a remarcat că postul nu a prezentat nicio dovadă pentru a proba acuzaţiile aduse de Cristian Rizea unor politicieni sau jurnalişti.

„Nu vreau să fie interpretări de tipul ‘CNA i-a luat apărarea lui Radu Budeanu!’. Eu vreau să subliniez faptul că acest personaj, care sunt sigură că are multe informaţii, pentru că a văzut, că se întâlnea cu toţi, făcea parte din grupul lor, din grupurile lor, nenumărate grupuri, Dumnezeu ştie ce mai sunt alea despre care vorbeşte el acolo, probabil că în unele dintre informaţiile pe care le dă are dreptate. Problema este în tot ce s-a discutat aici (…), că nu am văzut probe. Ideea este că sunt nişte lucruri serioase, grave şi mie, dintre toate, cele legate de acuzaţiile de crimă mi se par cele mai grave. Dacă noi nu luăm poziţie, înseamnă că oricine orice poate să spună pe orice post”, a spus Rusu, citată de Agerpres.

La rândul său, Radu Herjeu a afirmat că decizia CNA reprezintă “un semnal pe care ar trebui să-l înţeleagă nu doar Realitatea Plus”.

Reprezentantul postului, Mihăiţă Avram, a susţinut că o serie dintre persoanele acuzate de Cristian Rizea au fost contactate de moderatori, aceştia din urmă neputând obţine un răspuns pentru a difuza dreptul la replică. La şedinţa CNA au fost prezenţi omul de afaceri Radu Budeanu şi avocaţii acestuia, alţi reprezentanţi ai Realitatea Plus.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă