Război al declarațiilor între Tudorel Toader și Augustin Lazăr

Război total între procurorul general, Augustin Lazăr, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Lazăr a fost cel care a atacat primul, de la distanţă.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2018 - 17:42

Acesta spune că procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procurori-şefi ar trebui să fie făcută de CSM, într-o transparenţă totală, iar ministrul justiţiei să dea doar un aviz consultativ, numirea efectivă fiind realizată de preşedintele României.

Lazăr afirmă că ministrul Tudorel Toader nu a respectat regulamentul CSM la procedura de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi se întreabă dacă Executivul poate să se erijeze în acelaşi timp în denunţător şi apoi în evaluator.

Tudorel Toader nu s-a lăsat mai prejos, dându-i procurorul general, Augustin Lazăr, o replică acidă prin intermediul contului personal de Facebook:

1. O regulă elementară !

Procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii și nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii !

2. La nivelul ministerului justiției se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori și numărul de magistrați, în statele membre ale UE!", a afirmat ministrul Justiției.

Comentarii