19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau...

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie 2024.

Liderii PNL și PSD se întâlnesc în dimineața de luni, 25 martie 2024, pentru a încerca să finalizeze lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Cea mai importantă decizie este cine va deschide această listă. Favoriți pentru această poziție sunt Mihai Tudose (PSD) sau Rareș Bogdan (PNL), ambii fiind deja eurodeputați. În varianta inițială, în fruntea listei fusese plasată Ramona Chiriac, dar ea a anunțat, la data de 21 martie, că se retrage de pe lista de candidați, invocând motive personale.

Drept consecință, pe primul loc de pe lista comună PNL – PSD va fi plasat unul dintre candidații care au fost selectați deja, din rândul acestor două partide.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă