PSD schimbă calendarul plății pensiilor

PSD schimbă calendarul plății pensiilor

Pensionarii nu vor mai primi pensiile între 9 și 28 ale lunii, ci până în data de 15, a decis conducerea PSD, reunită luni în ședința Biroului Permanent Național.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2018 - 16:38

Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Liviu Dragnea, care a susținut singur conferința de presă, chiar dacă la ședință a participat și premierul Viorica Dăncilă.

„S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9 și 28 ale luni, mai rămânând două sau trei zile pentru pensionarii care nu au fost găsiți acasă de factorii poștali și să poată să vină la ghișeu să-și ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și orice pensionar să știe exact când primește pensia, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii”, a anunțat Dragnea. El a detaliat și pașii care trebuie făcuți pentru aplicarea noii date. ”S-a făcut aici ce acțiune trebuie să întreprindă fiecare instituție. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate prestațiile sociale și toate pensiile (...) s-au pus 15 zile, să fie acoperitor, în așa fel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă, astăzi-mâine, în care lună intră în vigoare această măsură, încearcă să vadă dacă se poate de luna următoare, fiind condiționați de toate aceste demersuri juridice. Problema se pune dacă se începe din iunie sau iulie ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței de ieri a Biroului Permanent Național.

 

Control la Poșta Română

Liviu Dragnea  a mai anunţat ieri că premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Poşta Română, după mai multe probleme legate de distribuirea pensiilor în anumite localităţi.

”Un subiect important se referă la modul de plată a pensiilor către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe ceea ce este inadmisibil , deoarece guvernul a trasferat la timp banii către Poştă. Doamna premier a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi conducerea Poştei Române şi am aflat de ce suntem în această situaţie. Doamna premier a dispus să facă o verficare atentă si serioasă”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa Biroului Permanent PSD.

Comentarii