Prințul Charles al Marii Britanii și Regina Sofia a Spaniei vor participa la funeraliile Regelui Mihai, de săptămâna viitoare.

Prințul Charles al Marii Britanii și Regina Sofia a Spaniei, la funeraliile Regelui Mihai I

La funeraliile Regelui Mihai se așteaptă să vină reprezentanți ai familiilor regale din întreaga lume. Detalii de la trimisul special al TVR la Aubonne, Elveția, Camelia Csiki.

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2017 - 14:34

"Aș vrea să confirm și câteva participări din partea familiilor regale din străinătate. Ele încă nu sunt oficiale, le-am aflat din surse", a transmis corespondentul TVR, Camelia Csiki.

"Se pare că va veni Prințul Charles, alături de un reprezentant al Parlamentului Britanic. Au confirmat Principele Alexander al Serbiei - este văr al Regelui Mihai.

Se așteaptă să vină din Regatul Spaniei chiar Regina Sofia. Se așteaptă să vină Principele Lorenz al Belgiei, un membru al familiei imperiale din Japonia. Reprezentanți din Bahrain, din Luxemburg, Suedia", a transmis Camelia Csiki.

Duminică, la ora 16.00, ora României, va avea loc o slujbă la reședința Regelui Mihai din Aubonne, apoi sicriul cu trupul majestății Sale va fi transportat la Lausanne, unde va fi depus la Biserica Ortodoxă Greacă.

De altfel, la căpătâiul Regelui, la reşedinţa din Aubonne, au fost ținute slujbe în fiecare seară, oficiate de preoți ortodocşi.

Comentarii