Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primele declarații ale miniștrilor nominalizați

Doi dintre cei patru vicepremieri propuşi de PSD au fost printre primii social-democraţi care au părăsit sediul partidului după şedinţă. Dacă Ana Birchall le-a mărturisit jurnaliştilor că este onorată, Viorel Ştefan e convins că experienţa ca ministru al Finanţelor îl va ajuta.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.01.2018 - 15:00

"Mă onorează şi mă responsabilizează votul colegilor mei. Mă voi ocupa cu profesionalism şi bună credinţă care mă caracterizează.", a declarat Ana Birchall.

De cealaltă parte, vicepremierul fără portofoliu, Viorel Ştefan, a declarat că experienţa obţinută după ce a condus ministerul de Finanţe îi va fi de folos.

"A fost o experienţă interesantă. Poate că experienţa la Ministerul de Finanţe îmi va folosi. E fără portofoliu, dar tot ce înseamnă integrarea chestiunilor cu caracter economic şi financiar se va integra, într-un fel sau altul, în atribuţiile mele. Până ne instalăm o să fie clară fişa postului.", a declarat Viorel Ştefan la finalul CEX-ului.

Ministrul desemnat pentru Sănătate, Sorina Pintea, a declarat vineri, după ședința CEx, că ea a fost propunerea lui Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș, în CEx și speră că va reuși în funcția de ministru al Sănătății.

„Sper să reușesc. Am aflat aseară. Președintele partidului, Gabriel Zetea. El este cel care face propunerile. (...) Sănătatea este o prioritate”, a spus Pintea, după ședința CEx.

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, i-a urat succes, vineri, senatorului Eugen Teodorovici, votat de CEx al PSD să preia portofoliul Finanţelor, şi a exprimat speranţa că acesta va reuşi mult mai mult.

„Aceasta este decizia politică şi o respect. Este fostul meu ministru. E colegul meu din PSD şi eu îi urez succes. Sper să reuşească mult mai mult decât am reuşit eu", a spus Mişa la finalul şedinţei CEx. 

Întrebat dacă îşi reproşează ceva ca ministru, el a afirmat că nu a reuşit să comunice mai bine cu presa. „A fost o problemă efectiv de timp", a adăugat Ionuţ Mişa.

Carmen Dan, nominalizată ministru al Afacerilor Interne şi în Cabinetul Dăncilă, are ca prioritate dotarea Jandarmeriei cu echipamente de intervenţie, pentru că jandarmii ”sunt foarte solicitaţi”, iar un alt obiectiv al său este reformarea Poliţiei. Întrebată de ce criteriile de integritate nu au fost luate în considerare la nominalizarea miniştrilor de către PSD, Carmen Dan a replicat: ”Nu înţeleg la ce vă referiţi”.

”Am început să facem lucruri bune, vom continua să facem lucruri bune”, a declarat Carmen Dan după şedinţa CExN al PSD.

Ea a precizat că unul dintre obiectivele sale este reformarea Poliţiei.

”Jandarmeria, altă prioritate care nu a apărut acum, de a dota această armă importantă a ministerului cu mijloace şi echipamente de intervenţie, pentru că ei sunt foarte solicitaţi”, a adăugat Carmen Dan.

Întrebată de ce criteriile de integritate nu au fost luate în considerare la nominalizarea miniştrilor de către PSD, Carmen Dan a replicat: ”Nu înţeleg la ce vă referiţi. Cei care au făcut nominalizările au susţinut şi de ce fac nominalizări (...) S-a discutat despre fiecare nominalizare şi ce îl recomandă”.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat vineri că programul de guvernare este pregătit, urmând ca unii membri ai Guvernului să predea mandatul şi să îi pregătească pe noii miniştri.

Întrebată, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă s-a discutat şi despre modificările la programul de guvernare, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "Am discutat toate aceste zile. Programul de guvernare, la ora actuală, este gata. Trebuie să ne pregătim de mâine încolo cu toţi cei care au fost miniştri, care vor fi în continuare miniştri. Sunt unii colegi care trebuie să predea acum mandatul şi vor avea ca sarcină să îi pregătească pe ceilalţi care vin noi cu tot ceea ce au făcut ei pe ministerele lor şi ce anume s-a realizat din programul de guvernare. Dar programul de guvernare este gata".

 

 

Comentarii

loading...