18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrimarul Iașiului, acuzat că vrea să dea un „tun” cu un sistem...

Primarul Iașiului, acuzat că vrea să dea un „tun” cu un sistem „Big Brother”

Astfel, camerele video vor fi de trei ori mai scumpe decât altele achiziţionate în ţară. Mai exact, deputatul PNL susţine că sistemul de supraveghere video va costa 12 milioane de euro, adică 12.000 de euro pentru fiecare cameră video montată.

Spre comparaţie, Bodea arată că achiziţia şi instalarea unui sistem de supraveghere video identic ca structură, doar cu un număr mai mic de camere video, în comuna Floreşti din judeţul Cluj, a costat 560.000 de euro pentru montarea a 137 de camere, adică doar 4.000 de euro pentru o cameră video, de trei mai puţin decât la Iaşi.

„Achiziţia sistemului «Big Brother» se anunţă a fi cazul «Stâlpii 2», doar că, în cazul camerelor video, amploarea «tunului» este mult mai mare. Dacă în cazul achiziţiei stâlpilor de pe Splai Bahlui adaosul nejustificat de preţ a fost de «doar» 400.000 de euro, în această situaţie «tunul» se anunţă a fi de opt milioane euro”, a precizat Marius Bodea.

Pe de altă parte, primarul Iaşului, Mihai Chirica susţine că Marius Bodea este „pe lângă subiect“. „Nici măcar nu au fost demarate procedurile de licitaţie! Domnul Marius Bodea este pe lângă subiect şi nu am ce să comentez pe tema asta. Dacă domnul Bodea apără infracţionalitatea, este problema dumnealui!“, a declarat Mihai Chirica, potrivit sursei citate.

În ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Iaşului a argumentat necesitatea achiziţionarea camerelor de luat vederi pentru diminuarea fenomenului infracţional. 

Cele mai citite

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...
Ultima oră
Pe aceeași temă