15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis susține comasarea alegerilor

Președintele Iohannis susține comasarea alegerilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ideea de comasare a unor runde de alegeri, în anul 2024, ar fi utilă, întrucât, în caz contrar, este “greu de gestionat” derularea a patru rânduri de alegeri, în patru perioade distincte.

Eu știu că există o discuție în Coaliția de guvernare. Discuția este legitimă. Fiindcă patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte greu de gestionat. Și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea mai puține rânduri de alegeri”

Șeful statului a susținut că “nu este treaba președintelui să se implice în negocierile Coaliției” dar a subliniat că trebuie luată cât mai rapid o decizie privind o eventuală comasare a unor runde de alegeri.

Până în acest moment, se cunoaște cu certitudine că alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura la 9 iunie 2024. Acestea vor fi primele alegeri din România, în anul 2024.

Una dintre variantele aflate în discuție ar fi organizarea alegerilor locale din România în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, adică la 9 iunie.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă