2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăPoliticăPremierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României, Nicolae Ciucă, la București, în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie 2022.

Întâlnirea celor doi șefi de guverne are loc la Palatul Victoria.

Spre deosebiere de România, Serbia este țară neutră și nu dorește să intre în NATO. Mai mult, Serbia are o relație bună cu Rusia lui Putin. Cu toate acestea, Serbia încearcă să se apropie de Uniunea Europeană. Chiar premierul Brnabić a reafirmat această intenție, într-o întâlnire avută, săptămâna trecută, cu ambasadorii țărilor membre UE.

Premierul Serbiei dorește apropierea țării de Uniunea Europeană

Din punctul de vedere al Occidentului, o mare problemă legată de Serbia este migrația ilegală, care are un traseu prin Balcanii de Vest, inclusiv prin Serbia. De altfel, acum câțiva ani, guvernul de la Budapesta a început construirea unui gard, la frontiera dintre Ungaria și Serbia. Există însă și grupuri de migranți care, din Serbia, trec ilegal în România.

Presa de la Belgrad anunța că, acum patru zile, circa 600 de migranți ilegali au fost reținuți în Serbia. Străinii au fost luați de pe străzi și cazați în centre pentru refugiați din sudul țării.

Ana Brnabić este șefa guvernului de la Belgrad din anul 2017. Anterior, ea a exercitat funcția de ministru al Administrației Publice. Vizita premierului sârb la București are loc cu o zi înainte ca în capitala României să înceapă reuniunea miniștrilor de Externe din țările NATO.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă