8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul României se întâlnește cu premierul Italiei, cu șeful Cavalerilor de Malta...

Premierul României se întâlnește cu premierul Italiei, cu șeful Cavalerilor de Malta și cu Papa Francisc

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, la Roma, cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran Militar de Malta, Riccardo Paternò di Montecupo.

Întâlnirea acestor doi oficiali și a delegațiilor pe care le conduc se desfășoară pe Via dei Condotti din Roma, în după-amiaza de 14 februarie 2024. Ordinul Militar de Malta are sediul în Palazzo Magistrale, situat pe Via dei Condotti.

De la Palazzo Magistrale, premierul Ciolacu va merge la primăria orașului Roma, unde se întâlnește cu primarul Roberto Gualtieri. În cursul serii de miercuri, tot la sediul primăriei din Roma, premierul României se întâlnește cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în Italia.

Premierul Ciolacu efectuează, în perioada 14 – 15 februarie, o vizită de lucru la Roma. În cadrul vizitei se va desfășura și cea de-a treia ședință comună a Guvernelor României și Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental.

”Organizarea celui de-al treilea Summit Interguvernamental este o dovadă a caracterului strategic și privilegiat al relației bilaterale dintre România și Italia și reflectă potențialul extraordinar pe care îl vom dezvolta împreună, în beneficiul statelor și cetățenilor noștri. Românii formează o comunitate puternică în Italia, iar italienii reprezintă cea mai mare comunitate de antreprenori din România, fapt ce întărește colaborarea noastră specială. Italia este între cei mai importanți parteneri economici ai României, iar organizarea Forumului Economic axat pe domenii precum IT&C, energie, industria prelucrătoare și mecanică, infrastructură, industria agro-alimentară este încă un prilej excelent pentru creșterea cooperării noastre economice”, a declarat premierul României.

Premierul Ciolacu va avea convorbiri cu prim-ministrul Republicii Italiene, Georgia Meloni. De asemenea, premierul României va fi primit, la Vatican, de Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă