15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: "Istoria secolului trecut ne-a...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”.

La data de 27 martie 2024 se împlinesc 106 ani de la unirea Basarabiei cu România, care s-a realizat la data de 27 martie 1918.

“Este o sărbătoare de suflet a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, Ziua Unirii Basarabiei cu România, în care marcăm actul istoric de la 27 martie 1918, prin care se împlinea voința românilor basarabeni de a reveni la patria mamă după un veac de ocupație țaristă.

Comunitatea noastră de limbă, cultură și istorie nu poate fi ștearsă, chiar dacă istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite. Mai mult, vedem acum cum frații noștri de peste Prut aspiră la valorile lumii democratice din care România a ales deja să facă parte. Aspirațiile lor au început să prindă contur odată cu decizia liderilor Uniunii Europene de a lansa negocierile de aderare cu Republica Moldova.

România se numără printre susținătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, așa cum cetățenii săi își doresc. Pe lângă proiectele de cooperare bilaterală în materie de interconexiuni energetice transfrontaliere și asistența financiară, unde România se implică activ pentru dezvoltarea Republicii Moldova, suntem bucuroși să împărtășim pe parcursul procesului de aderare din propria noastră expertiză în materie de integrare europeană.

Vă așteptăm cât mai curând posibil în spațiul valorilor democratice europene!”, transmite premierul Ciolacu, într-un mesaj difuzat de Guvernul României.

În ziua de 27 martie 2024, la București se desfășoară “Forumul Moldova – România: Capital Bridges”. Forumul este organizat de Bursa de Valori a României și se află la a doua ediție. Premierul Ciolacu participă la acest eveniment. Din Republica Moldova, la Forum participă președintele Parlamentului, Igor Grosu, și șeful Guvernului, Dorin Recean.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă