20.7 C
București
miercuri, 11 septembrie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu: Îmi cer scuze, nu vine apocalipsa și nu vin taxe...

Premierul Ciolacu: Îmi cer scuze, nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi

O nouă politică fiscală va fi pusă în dezbatere publică în primele 6 luni din 2025

Într-o conferință de presă, susținută la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, după întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul Ciolacu a declarat că nu vor fi majorate impozitele și taxele.

Întrebat dacă va crește impozitul pe dividende, Marcel Ciolacu a răspuns cu aceeași întrebare: ”Crește impozitul pe dividende? Nu s-a discutat așa ceva în Coaliție. Hai să avem o abordare serioasă. Îmi doresc măsuri ca toată lumea să își plătească taxele și impozitele. Luni voi discuta cu patronatele. Îmi cer scuze, nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi”, a mai precizat premierul, citat de G4Media.

Referitor la creșterea impozitului pe proprietăți, șeful PSD a spus că se va face, când vom avea digitalizare. ”Nu e corect să plătești impozit identic pe casă în centrul Bucureștiului și la țară. Era acea abordare tâmpită cu taxarea suplimentară pe 3 proprietăți, dar cele trei pot avea valoarea totală de 15.000 de euro”, a mai spus Ciolacu, scrie sursa citată.
Marcel Ciolacu a mai declarat și că nu se poate să avem oameni corecți și oameni care mereu găsesc portițe și fac evaziune.

”Ne trebuie o reformă fiscală cu perspectivă pe termen mediu, e în PNRR. Acolo va fi o dezbatere publică. Ele se vor lua în primele 6 luni din 2025, ca să aibă efect în 2026”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu este însoţit la Bruxelles de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş şi de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Incident șocant în Argentina! Un arbitru a fost amenințat cu arma

Președintele clubului din Argentina, acuzat de amenințări cu arma la adresa unui arbitru. Scena fotbalistică din Argentina a fost zguduită de un incident șocant care...

De Bruyne, un car de nervi după înfrângerea cu Franța! „Nu pot tolera așa ceva!”

Kevin De Bruyne, mijlocașul ofensiv al Belgiei, a fost profund nemulțumit după ce echipa sa a pierdut meciul din Liga Națiunilor cu Franța, scor...

România va fi lovită de un ciclon venit din Islanda. Temperaturile scad cu 15 grade.

ANM a emis avertizări de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului ANM a emis, marți dimineață, un cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice...
Ultima oră
Pe aceeași temă